Een volle dag in Las Vegas
30 maart 2025 - Las Vegas, Nevada, Verenigde Staten
(“In 1829 stuitte de Mexicaanse Rafeal Rivera, die voor een handelsmissie onderweg was naar Los Angeles, op water in een oase in de woestijn. Hij noemde de vruchtbare vallei Las Vegas, wat in het Spaans 'grasvelden' betekent.”)
(“De wetgevende macht van de staat Nevada realiseerde zich dat gokken winstgevend zou zijn voor de lokale economie en legaliseerde gokken op lokaal niveau in 1931. Las Vegas, met een kleine maar al goed gevestigde illegale gokindustrie, stond op het punt om uit te groeien tot gokhoofdstad van de wereld.”)
Lekker geslapen, wij kregen er gisteren 3 uur extra bij, dus was vroeg opstaan geen moeite !
Bij het ontbijt komen veel nationaliteiten bij elkaar, het verzorgend personeel lijkt ons van Filipijnse afkomst en de eters van Indonesische, Amerikaanse, Afro-Amerikaanse en Europese afkomst. De dag is goed begonnen….
We besluiten om eerst wat boodschapjes te doen, want wij hebben de komende dagen water, wortelen, brood/beleg en avondeten nodig.
Hierna nemen wij de monorail 🚝 . Na drie haltes zijn we al op de “Strip”. Al snel zijn wij in de MGM plaza van gebouwen en natuurlijk binnen het gok gebeuren en eettentjes (wat een feest !). Die gokkasten (kleuren en herrie !) staan er niets voor niets, dus proberen wij de eenarmige bandieten uit en later de roulette tafels. Na 3 keer de jackpot gewonnen te hebben zetten wij de winst om in Put opties van het bedrijf Tesla en we hebben één huisje gekocht naast die eend van Mar-a-Lago (Donald was het toch ?).
Hennie wil dolgraag in de rollercoaster 🎢 die met grote snelheid door het centrum heen gaat. De spring break is voorbij dus is het gelukkig erg rustig. Zodra wij ingeklemd vastzitten bekruipt toch even het gevoel of het wel een verstandige beslissing was om hieraan deel te nemen, maar dat is duidelijk te laat…….het apparaat wordt omhoog getrokken voor de eerste duik naar beneden, waarna je nog (kortdurend) een aantal keer de wereld op z’n kop mag ervaren. Kortom een “must do !”. Hierna gaan wij van het Vrijheidsbeeld, de Arc de Triomphe, naar de Eiffeltoren en uiteindelijk naar binnen waar tot onze verbazing, straten lang, een levensechte hemel (met wolken tegen een blauwe lucht) is gecreëerd. Bizar mooi ! Tot dertig keer staan er ronselaars klaar die je een winkel of show proberen in te kletsen, maar wij hebben getraind op een vriendelijk “no thank you” (wat uiteindelijk begint te klinken als het geluid van Holle Bolle Gijs uit de Efteling).
Na uren wandelen besluiten we met de monorail naar het appartement terug te gaan voor een late lunch en ons op te laden voor een avond sessie in Las Vegas.
De maaltijdsalades van de lokale supermarkt hebben lekker gesmaakt, tijd om de monorail weer op te zoeken.
In het donker is Las Vegas echt een andere stad ! Prachtig verlicht en minimaal net zo druk als overdag. Wij doen weer een gokje en terwijl we de uitgang van het hotel zoeken komen we op een verdieping terecht waar een officieel pokertoernooi wordt gehouden. Hier is er rust in plaats van een zee van licht en geluid. We lopen naar het Bellagio hotel om de verlichte fonteinen te bekijken, hier maken ze een prachtige show van ! Een andere lichtshow is een bol, genaamd de Sphere. Deze bol is bijna vanaf iedere plek in Las Vegas te zien, heeft 69.000 m2 aan ledschermen (1,2 miljoen ledlampen),en is bijna 100 meter hoog en 150 meter breed. Op deze enorme halve bol laten ze rondom allerlei beelden bewegen. En in de bol zit onder meer een muziekcentrum en theater.
Als de energie begint op te raken brengt de monorail ons weer naar huis en maken wij plannen voor de volgende dag. Dan staat Zion National park op het programma….
Hil:31 maart 2025Prachtig beschreven! Andre gok ik??
Andre&Hennie:31 maart 2025Hennie en ik gokken samen ! Dank en leuk dat je de tijd neemt om het te lezen.
Jeannette:31 maart 2025Mooie ervaringen weer, Las Vegas is een soort pretpark voor volwassenen, nu lekker weer richting natuur.
Andre&Hennie:31 maart 2025Een pretpark maar ook heel onnatuurlijk en energie verslindend ! Op naar Zion !
Rita Jepsen:31 maart 2025Wat een heerlijk verslag. Ga zo door levensgenieters.
Andre&Hennie:31 maart 2025Wij gaan de nationale parken opzoeken en genieten van de kou aldaar😜
Erik Batenburg:31 maart 2025Ontzettend leuke verslagen en mooie fotos's! geniet verder van jullie prachtige reis! Groet Erik
Andre&Hennie:31 maart 2025Dank Erik ! Wij genieten met volle teugen.
Janny Nooij-Kapinga:31 maart 2025Mooie foto’s! En prachtig om mee te maken.
Andre&Hennie:31 maart 2025Ja Janny, leuk om zo’n bizarre wereld mee te maken en ook goed om weer door te reizen!
Anja:31 maart 2025Hebben wij een fijn logeeradresje in Mar-a-Lago 😉
Andre&Hennie:1 april 2025in dit geval hoef je geen verklein woord te gebruiken 😜
Ursel Kriekjes:3 april 2025Hoi Hennie en André, verzoekje: Ik heb Els Helleman zo enthousiast gemaakt met jullie reisverhalen dat zij wel heel graag mee zou willen reizen, mag dat? Haar emailadres is: els.helleman.gmail.com
Andre&Hennie:3 april 2025gezellig,we nemen Els ook graag mee.