Van New York naar huis

23 mei 2025 - New York City, Verenigde Staten

Vandaag gaan we weer naar huis. We hebben een prachtige reis gemaakt. We zijn ook blij om weer naar huis, naar familie, vrienden en werk te gaan.

In de afgelopen 65 dagen hebben we 5 keer het vliegtuig genomen, en 1 keer een helicopter. We hebben bijna 10.000 kilometer gereden, in 6 verschillende Staten. We bezochten 9 National Parks met de "Beautiful Pass" , een paar State Parks en hebben 30 heel verschillende onderkomens gehad. Ons reisblog kreeg dagelijks zo'n 30 bezoekers die gemiddeld 22 foto's, video's en verhalen per dag bekeken.

Nadat ons "appartement" is gekeurd door Lydia kunnen we vertrekken. De taxichauffeur is er wat eerder, om 13.45 uur, vanwege de te verwachten verkeersdrukte. Hij loodst ons door het drukke verkeer en weet zijn grote auto in elk gaatje dat anderen laten vallen, te proppen. Na vijf kwartier komen we aan bij terminal 4 van J.F. Kennedy airport.  Vlotjes kunnen we de koffers afgevenen dan gaan we door naar de security scheck. Deze keer is de wachtrij 40 minuten. Na het bekende aan en uitdoen van jas, riem schoenen kunnen we naar de gate. We halen een koffie met een muffin en gaan dan naar de wachtruimte bij de gate. Na een klein uur krijgen we een gate wijziging. Daar blijkt dat het vliegtuig, vanwege onderhoud, nog "even" op zich laat wachten. Uiteindelijk wordt het "even" wachten een vertraging van anderhalfuur. Naast ons zit een dame, die op Schiphol een aansluitende vlucht naar Marseille heeft geboekt. Die gaat ze niet meer halen.

Eenmaal in het vliegtuig kunnen we verschillende films kijken. Ik kies voor de film Wicked, daar zit nog wat meer verhaal in dan in de musical mogelijk was. Na een lekker rijstehapje met kip gaan we proberen wat te slapen. Met onze nieuwe neksteunen en de stoelen met extra beenruimte lukt het om in slaap te vallen. Dan word er met de omroepinstallatie gevraagd om iemand die medisch geschoold is. Ik loop naar achteren en daar ligt een man van in de 30 met zijn benen omhoog op de grond. Er zijn twee stewardessen en een andere reiziger bij. Het slachtoffer blijkt te zijn flauwgevallen maar is nu bij kennis en ziet er goed uit. Hier kan ik niets toevoegen en ik ga terug naar mijn stoel. Het doet me denken aan de vorige keer dat ik hier vloog. Toen kon ik wel helpen, maar achteraf werd ik gevraagd te tekenen voor deze actie. Ik weet dat tegenwoordig de piloot de verantwoordelijkheid draagt en er is deze keer ook niemand die me vraagt iets te tekenen. Het slapen lukt daarna niet echt meer. Na een ontbijtje met een pizza broodje gaat de tijd snel. We landen en halen de koffers op. André haalt op Schiphol plaza een heerlijk Nederlands broodje Hema worst met mosterd. Met de trein komen we aan op Muziekwijk waar Annet ons komt ophalen met een dikke knuffel. Thuisgekomen zien we Puck, de post en het gras dat volop gegroeid is. 's Middags komt Ellen even langs voor eenzelfde dikke knuffel en om bij te praten.

We zijn weer thuis!

1. Leida:
    24 mei 2025
    Welkom thuis!!! Was volgens mij een buitengewoon geslaagde reis ... op naar de volgende😁
  2. Andre&Hennie:
    25 mei 2025
    Dank je wel, het was een hele mooie reis !
  3. Anjo:
    24 mei 2025
    Welkom thuis. Het was heerlijk om jullie te volgen. Wat een geweldige reis.
    Veel herinneringen kwamen boven aangevuld met voor mij nieuwe mooie locaties. Misschien kom ik daar ooit nog eens in het echt in de toekomst. Binnenkort weer wandelen?
  4. Andre&Hennie:
    25 mei 2025
    Dank je wel Anjo, het was geweldig om nieuwe herinneringen te maken.
  5. Janny Nooij-Kapinga:
    24 mei 2025
    Welkom thuis! Het was heel erg fijn om ‘mee’ te reizen! Nu weer echt landen….even een dagje niks doen.
  6. Andre&Hennie:
    25 mei 2025
    Dank voor je enthousiaste en kritische reacties Janny, fijn dat je mee was
  7. Mathilde:
    24 mei 2025
    Ik zie dat jullie van de regen in de drup kwamen. Gelukkig is dat maar tijdelijk. Alvast welterusten straks 🌙
  8. Andre&Hennie:
    25 mei 2025
    Dank je wel Mathilde, na een lange nacht kunnen we er weer tegen.
  9. Loes:
    24 mei 2025
    Toch ook heerlijk om weer 'thuis' te zijn en straks lekker te slapen in jullie eigen bed!
    Ik denk dat de kinderen en Hailey en Puck ook heel blij is dat jullie er weer zijn ! 😸
  10. Andre&Hennie:
    25 mei 2025
    Zo is het Loes, veel mooie dingen gezien en nu weer lekker thuis en onze meiden alweer geknuffeld.
  11. Jeannette:
    24 mei 2025
    Welkom thuis! Dank voor alle mooie verhalen, ik heb weer erg genoten!
  12. Andre&Hennie:
    25 mei 2025
    Dank je wel Jeanette en fijn dat je mee hebt genoten
  13. Anja:
    24 mei 2025
    Welkom. Het was een prachtige reis voor jullie - en ook een beetje voor ons. Tot maandag.
  14. Andre&Hennie:
    25 mei 2025
    Dat was het zeker Anja, dank je wel en tot binnenkort
  15. Hil:
    24 mei 2025
    Oost west, thuis best! Ondertussen zijn wij in Kroatië waar we ook genoten van jullie mooi beschreven belevenissen vanuit Amerika. Aan de hand van jullie verhalen kregen wij een nieuwe perspectief op de VS, heel fijn in deze onzekere tijden.
    We spreken gauw af om bij te praten!
  16. Andre&Hennie:
    25 mei 2025
    Dat doen we Hil, dank je wel voor je reacties en toelichtingen en veel plezier in Kroatie
  17. Mieke Vogel:
    25 mei 2025
    Welkom thuis. Het was heel leuk om “mee te reizen “. Tot gauw.
  18. Andre&Hennie:
    25 mei 2025
    Dank je wel Mieke en leuk dat je mee was op onze reis, tot binnenkort
  19. Erik Batenburg:
    Leuk Andre en Hennie,

Genoten van jullie mooie reis en verhalen!
    Welkom thuis!

Groet Erik
  20. Andre&Hennie:
    25 mei 2025
    Fijn dat jullie mee reisden, Erik en Isabelle. Tot binnenkort !
  21. Rita Jepsen:
    25 mei 2025
    Jullie hebben een prachtige reis gemaakt. Dank voor het delen van de boeiende en vaak humoristische verslagen, foto's en video's. Het was voor mij iedere ochtend een fijne start van de dag. Nu heerlijk samen nagenieten!
  22. Andre&Hennie:
    25 mei 2025
    Dat doen we Rita, het boek met de foto’s en verhalen is besteld. We hopen dat je genoeg koffie hebt om nu je dag mee te starten.