Pasen in Phoenix

20 april 2025 - Phoenix, Arizona, Verenigde Staten

Het is Pasen en dat vieren we in de Lutherse kerk die om de hoek staat. Er is zowel een Engelstalige als een Spaanstalige dienst, wij kiezen voor de Engels. We worden warm welkom geheten door een stel dat al vrij snel al duidelijk maakt dat ze veel moeite hebben met het huidige politieke klimaat. De kerk is van binnen licht met een hoog plafond, aan de zijkanten glas in lood ramen, en vooraan een klein altaar en daarachter over de hele breedte een orgel. We vinden een plekje aan het gangpad op de licht gekleurde houten banken. In de mooi afgedrukte liturgie staat dat iedereen welkom is en dat diversiteit gevierd wordt. Dat zie je terug in de mensen die er zijn, mensen netjes op hun paasbest en mensen met ongekamd haar, ouderen en jonge kinderen die tijdens de dienst lekker rondbanjeren. Dan komt van achteren een 5 tal mensen, met goudgekleurde kleding de kerk in en de achterste dame besprenkelt ons, met zichtbaar plezier, met wijwater. De dienst is warm en liefdevol. In de middag genieten we van de warme zon bij ons zwembadje. Later doen we ons best in de fittnessruimte en bereiden de komende dagen voor. Het was lekker een dagje in de stad te zijn.

1. Wilma:
    21 april 2025
    Wat goed om te lezen dat jullie daar een mis gevolgt hebben. Ik vind dat ook altijd fijn om te doen tijdens een vakantie.
  2. Andre&Hennie:
    21 april 2025
    Het was heel speciaal Wilma en zo voelde het echt Pasen.