Een tussendagje in Kayenta

14 april 2025 - Kayenta, Arizona, Verenigde Staten

Bij het ontbijt treffen we een Nederlands stel dat hier de "Tui-reis" doet. Die hebben we bekeken voordat wij op reis gingen en het was voor ons de inspiratie om ook Phoenix aan te doen. Leuk om ervaringen te delen, ook over de hotels. Waar wij het hier matig vinden, is het voor hen een goed hotel. Vandaag is een tussendagje. We hadden twee dagen uitgetrokken om Monument Valley te bezoeken maar hebben het in een dag wel gezien. Aan andere activiteiten ontbreekt het hier; het dichtsbijzijnde buitenzwembad is anderhalf uur rijden en we vinden ook geen geschikte wandeling om te doen. Wat wel heel leuk is, is dat vandaag mijn leesclubje bij elkaar komt en dat ik het eerste deel van de avond mee kan maken via de telefoon. Het is leuk en vertrouwd om mijn leesvriendinnen even mee te maken. De gastvrouw heeft heerlijke chocolade soezen, die letterlijk aan mijn neus voorbijgaan. Het boek, als Bealestreet kon praten, gaat over sociaal onrecht, begin vorige eeuw van blank tegen zwart en krijgt van mij een 8. Dat thema speelt nog steeds, zowel hier als in Nederland, en wordt in dit boek door de hoofdpersonen voelbaar. Dan gaan we toch wat wandelen, er is een pad langs de autoweg wat het meest aantrekkelijk is. We komen langs een foodcentre zoals je die veel hebt in Amerika. Met de auto rij je langs het restaurant van je keus, bestelt fastfood, pizza of mexicaans en eet het in de auto of thuis op. Er is ook ruimte gemaakt voor een soort mini openluchtmuseum over hoe hier vroeger geleefd werd. We herkennen de huisjes van gisteren. Aan de rand van dit centrum zien wij gelukkig ook een chinees tentje waar we savonds een bakje rijst met bijgerechten nemen, Andre kiest vlees met champignons en broccoli en ik pittige garnalen met groente. Heel smakelijk. We maken de plannen voor de komende dagen rond en we besluiten voor de helicoptertour over de Grand Canyon te gaan!  Woensdag is het al zover.

1. Janny Nooij-Kapinga:
    15 april 2025
    Wouw! Wat een mooi vooruitzicht, een helicoptertour over de grand canyon. Lijkt me prachtig. Veel plezier!
  2. Andre&Hennie:
    15 april 2025
    Dat lijkt ons ook Janny, we zijn benieuwd
  3. Cornelien:
    16 april 2025
    Echt gaaf zo'n helikoptervlucht! De voorpret is al leuk. Benieuwd naar de foto's
  4. Andre&Hennie:
    17 april 2025
    Zeker gaaf ! Foto’s komen eraan !
  5. Anja:
    16 april 2025
    Het was ook heel leuk om jou online te zien en met je te praten.
  6. Andre&Hennie:
    17 april 2025