Het is begonnen…..USA “Here we come !”
20 maart 2025 - New York (jfk Airport), New York, Verenigde Staten
Voor ons doen vroeg op (6:15 uur), Annet haalt ons om 7:00 uur op om ons naar station Muziekwijk te brengen. En dan met de trein naar Schiphol.
Ruim twee uur voor de vlucht met Delta airlines gaan wij door de douane, en de Airbus 330-900 gaat precies op tijd de lucht in (10:45 uur) voor een zit van 8 uur. De tijd gaat met eten, filmpje kijken en een slaapje best snel voorbij.
In New York is het 5 uur vroeger dan in Nederland en (vandaag !) een stuk kouder met 10 graden versus 18 graden.
Bij de douane aangekomen is er een wachttijd van 45 minuten en helaas worden wij bij de 49 balies bij de “verkeerde” balie geplaatst waardoor wij na 2 uur naar de bagagehal kunnen gaan. Onze koffers zijn al van de bagageband af gehaald en omdat er nog maar zes stonden hoefden wij niet te zoeken.
Eerst nog wat cash geld halen bij de ATM en daarna met de airtrain naar de locatie om door het busje van Marriott opgehaald te worden……..daar aangekomen was er geen kamer voor ons, maar bleek er een ander hotel “by Marriott” gerund te worden waar wij moesten zijn. Dus “busje komt zo “ weer opgebeld en uiteindelijk kwam alles goed. Ondertussen is het in Nederland al 22:00 uur en zijn wij blij om op onze kamer te zijn ! Met een kopje thee en een granny smith even bijkomen, straks wat beweging zoeken in de gym.
Daarna lekker slapen en morgen naar Miami !

Voor de geïnteresseerden: download de app MPC (Mobile Passport Control) en met alles ingevuld heb je toegang tot een aparte wachtrij die net zo vlot gaat als die voor Amerikanen en Canadezen. Waren we vergeten dat te zeggen Hennie & Andre?
het feest is begonnen
En niet vergeten ... vooral genieten Hennie en André!