Door de sneeuw naar Phoenix
18 april 2025 - Phoenix, Arizona, Verenigde Staten
Als we opstaan en het gordijntje opendoen worden we verrast door de sneeuw buiten. Wat een mooi gezicht. We rijden vandaag zo'n 350 kilometer naar het zuiden, naar Phoenix. Daar zou het vandaag ruim 25 graden worden. We doen diverse laagjes kleding aan om mee te veren met het weer en vertrekken rond 11.00 uur. In het begin ligt er een restje sneeuw op de bomen en al snel zien we alleen maar lage struikjes. Na een uurtje komen we in winter-wonderland terecht. Overal zien we dennebomen met besneeuwde takken, Finland is er niets bij. In de buurt van Flagstaff slaat de verwondering om in overlast. We staan een hele tijd stil, rijden daarna langzaam in file en pittige sneeuwval. Her en der staan er auto's naast de weg, en er rijden hulpdiensten en sneeuwschuivers voorbij. Na een uur of twee intensief rijden dalen we van 6000 foot (1800 meter ) naar 2000 foot. De sneeuw wordt regen en de temperatuur loopt op van 0 naar 20 graden. We zien ineens heel veel grote cactussen langs de weg. Dit blijkt de Sonora woestijn te zijn. De cactus heet de Saguaro cactus en kan 15 meter hoog en 200 jaar oud worden. Daar is onze cactus thuis een kleintje bij. Dan rijden we na bijna 5 uur Phoenix binnen. Phoenix ligt in een vallei op 300 meter hoogte, de "Valley of the Sun". Phoenix heeft allerlei plaatsjes om zich heen opgeslorpt en is nu een uitgestrekte stad van 65 kilometer breed met 1.700.000 inwoners. Een van deze plaatsjes is Scottsdale, wat nu een hip centrum is. Ons oorspronkelijke onderkomen zat op loopafstand van Scottsdale. Helaas werd dit huisje een paar dagen geleden door Airbnb gecancelled, ondanks reservering en betaling van maanden tevoren. Dus zijn we op zoek gegaan naar iets anders via booking. com en we vonden een leuk appartementje met een zwembadje. Deze boekten we, niet wetende wat de verhuurder van ons verlangde. Via een speciale app moesten we paspoort, een foto en uiteindelijk al onze creditcardgegevens doorgeven. Door de trage wifi verbinding was dat niet makkelijk. Na wat contact heen en weer werden we "goedgekeurd" en mochten wij $200 borg te betalen. Ook maar gedaan. Twee uur voor de inchecktijd kregen we een link met instructies hoe we konden parkeren en binnenkomen. Weer een andere app downloaden om te kunnen parkeren, waarbij zelfs het identificatienummer van de auto nodig was. Waar vind je die in een vreemde auto.. Een entreecode voor het complex, en een deurcode verder komen we vermoeid binnen in ons nieuwe onderkomen. Wie is de mol is er niets bij. Een luxe keuken en een klein zitkamertje heten ons welkom. We ruimen onze spullen in en gaan bij de "diner" naast ons wat eten. Morgen lonkt Scottsdale.
Wilma:19 april 2025Zo daar zou ik flink zenuwachtig van worden als ik al die gegevens zou moeten opgeven. Gelukkig is het allemaal goed gegaan.
Andre&Hennie:19 april 2025Dat werden we ook. Nu de creditcard goed in de gaten houden....
Mathilde:19 april 2025Jullie hebben echt een prachtreis te pakken en met bizarre weersverschillen. Ik reis nog steeds elke dag mee 😀
Andre&Hennie:19 april 2025Enorme weersverschillen, we zijn blij dat we hebben kunnen wandelen in de Grand Canyon, dat was nu niet meer te doen. Vandaag wordt hier 25 graden voorspeld. Leuk dat je nog meereist Mathilde
Bea:19 april 2025Wouw, wat een prachtige foto's. Net weer even "bijgelezen" met name de foto's: prachtig om zo'n inkijkje te krijgen. Wat een grootsheid der natuur :-)
Andre&Hennie:20 april 2025ja, het is prachtig Bea